Parket schuren en Lakken

Voor een vochtbestendige en onderhoudsarme vloer.

Vrijblijvende vloerinspectie op locatie?
06 304 122 36

Erkend parketteur sinds 2005

PARKET SCHUREN EN LAKKEN

Het team van M.M. Vloeren bestaat uit een team van zeer ervaren parketteurs welke zijn gespecialiseerd in het parket schuren en lakken. We staan klaar voor het onderhoud aan uw houten vloer, maar kunnen uw parket ook volledig renoveren. Hierbij wordt oude schade verwijderd en wordt uw parket voorzien van een nieuwe beschermlaag in de vorm van lak. Het lakken van uw houten vloer is mogelijk op allerlei manieren en in vele schitterende kleuren.

Parket Schuren en Lakken

Wanneer uw parket schuren en lakken?

Het parket schuren en lakken is een uitstekende methode wanneer uw houten vloer ernstig vervuild of beschadigd is. We brengen uw parket weer in topconditie brengen en maken uw vloer zelfs mooier dan ooit! Ook als u kleurverschillen wilt laten wegwerken of gewoon een ander kleurtje op uw vloer wilt aanbrengen kunt u kiezen voor schuren en lakken. Bovendien wordt er via deze behandeling een nieuwe beschermlaag aan uw parketvloer toegevoegd. Er zijn dus vele redenen om te kiezen voor een parket renovatie door M.M. Vloeren!

Parket Schuren en Lakken

Hoe pakken wij het parket schuren en lakken aan?

De behandeling begint met het schuren van uw houten vloer. Dit gebeurt heel zorgvuldig in een aantal fases. Door de vloer eerst grof en daarna steeds fijner te schuren, kunnen we werkelijk alle vormen van vuil en schade verwijderen. De oorspronkelijke schoonheid van uw vloer wordt zo weer zichtbaar. Nu kunnen we verder met het lakken van uw parket. Door de lak in 3 zeer dunne laagjes aan te brengen zal de nog beter hechten. Vervolgens is het belangrijk om de lak de tussen de lagen licht te polijsten. Na 24 uur kunt u de vloer weer volledig gebruiken op de manier die u gewend bent.

Parket Schuren en Lakken

Wij maken gebruik van hoogwaardige 2 componenten lakken

M.M. Vloeren gebruikt uitsluitend hoogwaardige 2 componenten lak van gerenommeerde merken. Hierdoor kunnen we onze klanten altijd de beste kwaliteit bieden en zijn we zeker van het meest ultieme eindresultaat. Het gebruik van kwaliteitslak heeft als bijkomend voordeel dat het veel beter dekt en ook veel langer bescherming geeft. Hoewel de aanschafwaarde wat hoger is dan bij goedkope laksoorten betaalt onze lak zich altijd uit omdat de levensduur en kwaliteit vele malen beter is dan de goedkopere laksoorten. Enkel de beste kwaliteit is goed genoeg!

Parket Schuren en Lakken

Lak combineren met een olie behandeling

Voor een nog mooier resultaat is het mogelijk om te kiezen voor parket schuren en lakken in combinatie met een olie behandeling. Eerst kiest u een kleurolie naar uw smaak. Deze word in de eerste laag aangebracht. Vervolgens word de vloer 2 maal afgelakt. Zo heeft u deus het beste van beide werelden. De kleur die u wenst en afgelakt met ultra matte lak. Hierdoor ontstaat een sublieme afwerking. Een natuurlijk ogende vloer met de voordelen van een lakvloer. Met deze behandeling is uw vloer ook optimaal beschermt tegen het binnendringen van vocht.

Parket Schuren en Lakken
Mogelijke afwerkingen voor uw vloer
Schuren en Oliën
Voor een natuurlijke uitstraling van uw houten vloer is het schuren en afwerken met olie een geschikte keuze. Onze 2K olie is beschikbaar in diverse kleuren waarmee we elk gewenst resultaat kunnen bewerkstelligen.
Parket Schuren en Oliën
1 laags systeem

Wij werken met een 1 laags systeem 2 componenten olie van Royl. Deze olie geeft een optimale bescherming van de houten vloer en behoud de natuurlijke uitstraling

34 Kleuren

Wij beschikken over 34 kleuren. Hierdoor is er altijd een kleur welke perfect past bij uw wensen of interieur!

plaatselijk bij te werken

Wanneer er vlekken ontstaan kunt u met het olie systeem zelf eenvoudig de vloer bijwerken met onderhoudsolie

EenVOUDIG IN ONDERHOUD

Het onderhoud is eenvoudig zelf te doen. Periodiek dweilen met voedende zeep en onderhoudsolie aanbrengen. Binnen no time oogt uw vloer weer fris en egaal.

Schuren en lakken
Voor een sterke en duurzame vloer is het schuren en afwerken met lak een zeer geschikte keuze. Het afwerken met lak zorgt er namelijk voor dat uw houten vloer volledige afgesloten wordt van zowel vocht als vuil.
Parket Schuren en Lakken
3 laags systeem

Het lakken gebeurd in 3 lagen. Grondlak, tweede laklaag en vervolgens aflakken. tussen de laklagen door word de vloer licht gepolijst en gestofuigd.

mat / zijdemat / glans

Er zijn diverse laksystemen, zo kunt u kiezen uit mat, zijdemat en glans. Het lakken gebeurd bij alle 3 de varianten in 3 laklagen. Voor ieder interrieur en smaak is er dus een laksysteem die hier bij past.

Slijtvast en vochtbestendig

Het laksysteem bied meerdere voordelen, zo is de vloer zeer slijtvast. De levensduur bij normaal gebruik is gemiddeld 10 jaar. Door de 3 laklagen is de vloer afgesloten van vocht en vuil en is dus uitermate geschikt wanneer u bijvoorbeeld kinderen en of huisdieren heeft.

onderhoudsarm

Het onderhoud voor een lakvloer is simpel. Eens in de zoveel tijd kunt een glans vloer polishen met vloerpolish. Matte lakvloeren kunt u eenvoudig opfrissen met conditioner. Wekelijks dwijlen met conditioner is voldoende om de vloer in topconditie te houden.

Schuren en hardwaxen
Een met hardwax behandelde vloer geeft een volle warme uitstraling en benadrukt de structuur van het hout. Hardwax olie is vergelijkbaar met olie, echter zorgt hardwax voor een extra beschermlaag wax op de vloer.
Parket Schuren en Hardwaxen
2 laags systeem

Wij werken met een 2 laags systeem van OSMO. Hardwax brengen wij door middel van een roller in twee lagen aan.

mat / zijdemat / glans

Er zijn diverse soorten Hardwax Olie , zo kunt u kiezen uit mat, zijdemat en glans. Zo is er altijd een match met hetgeen u voor ogen heeft.  Het hardwaxen gebeurd bij alle 3 de varianten in 2 lagen welke wij met een roller aanbrengen.

Beschermd óók op het hout

Een met hardwax behandelde vloer geeft een volle, warme uitstraling en benadrukt de structuur van het hout. Hierdoor is de vloer beter bestand tegen vocht en vuil dan een vloer die behandeld is met olie. Hardwax Olie bied bescherming zowel in als op het hout.

plaatselijk bij te werken

Wanneer er onverhoopt toch vlekken onstaan is het mogelijk om de vloer welke is behandeld met hardwax olie eenvoudig reinigen en bij werken met onze onderhoudsproducten van OSMO. Hierdoor verdwijnen vlekken eenvoudig uit de vloer en oogt deze weer volledig egaal.

ONZE BEOORDELINGEN

Onze vloer is geschuurd en opnieuw in de lak gezet en ziet er weer als nieuw uit. Alle afspraken worden nagekomen en MM vloeren is een fijn bedrijf om mee samen te werken. Goed werk en geen gedoe. Dank voor de goede service!

Bas Dekker

MM Vloeren kon heel snel de Amerikaans eiken vloer schuren en lakken. Binnen een dag klaar en het resultaat is weer een geweldig mooie vloer. We zijn super tevreden met het geleverde werk
Dank voor het mooie resultaat.

Marieke van Soldt

M.M. Vloeren | Parket Schuren Utrecht (Provincie)
4.9
Gebaseerd op 248 recensies
powered by Google
Milan4Real YT
Milan4Real YT
18:11 30 Mar 21
Het is al de derde keer dat wij gebruikmaken van Fatih en wij zijn super enthousiast. Nu hebben wij onze vloer laten... schuren en in de white wax laten zetten. De vloer moest eerst geëgaliseerd worden. Prachtig werk, precies zoals wij het wilde hebben. Echt vakmanschap. Fatih ik ben zoooo blij met het resultaat!! Nogmaals super bedankt voor jullie werk, en ook de gezelligheid op die dag. Ook enorm dank voor het extra schuren van onze eettafel, nu past het perfect bij de nieuwe kleur van de vloer. Top advies! Thank you so much 🙏🙏🙏 Sarah Engeringlees meer
Esmoreit Baptist
Esmoreit Baptist
17:25 18 Feb 21
Ik heb mijn vloeren (eiken hout) laten schuren en olieen en daarbij ook nieuwe plinten laten zetten. Wat ben ik... ontzettend blij met het resultaat! Wat een verschil, het lijkt wel een nieuwe vloer. Dit had ik veel eerder moeten doen!De heren werken netjes, communiceren goed en komen afspraken na. Kortom, zeer tevreden!lees meer
Evelyne Legrelle
Evelyne Legrelle
16:52 17 Feb 21
Fatih heeft mijn houten vloer behandeld - schuren en lakken. En de plinten vervangen. Heel goed werk geleverd. Ze waren... netjes op tijd, mooi resultaat opgeleverd en alles achteraf proper achtergelaten. Wat echt top is! Het resultaat mag er zijn! Zeker een aanrader om met hem samen te werken als je op zoek bent maar een betrouwbare, snelle en vriendelijke vloerman 🙂lees meer
kim charleston
kim charleston
16:47 29 Jan 21
Na 14 jaar eindelijk onze houten vloer onder handen laten nemen door Fatih. En wat word ik hier gelukkig van!... Ontzettend mooi resultaat en ik kan niet wachten tot morgen als onze white wash-look helemaal goed zichtbaar wordt. Bedankt voor de gezelligheid en natuurlijk voor de professionele onderhoudsinstructie. We zullen onze vloer liefdevol behandelen, zoals jullie dat ook voor ons hebben gedaan! Thanks en je bent natuurlijk altijd welkom voor een lekker bakkie koffie!lees meer
Patrick Mijnals
Patrick Mijnals
16:12 29 Jan 21
Fatih is een vakman! Hij heeft onze vloer van 14 jaar zonder onderhoud ,weer als nieuw gemaakt d.m.v schuren en opnieuw... in de olie gezet.De communicatie en het advies was top. Echt een aanrader! Heel blij met het eindresultaat 🙂lees meer
Bing Gall
Bing Gall
13:16 22 Jan 21
Fatih heeft ontzettend goed werk geleverd, we zijn heel blij met het resultaat! Hij doet wat hij zegt en komt zijn... afspraken na. Fatih heeft een sterke mening over hoe het moet omdat hij veel ervaring en kennis heeft. Dat was voor mij niet altijd even makkelijk tijdens het proces omdat we het niet altijd met elkaar eens waren. Maar hij is een absolute vakman en helder over wat je kunt verwachten. Dank!lees meer
Volgende beoordelingen
15 jaar specialist in Parket Renovatie

enthousiast geworden?
Bent u benieuwd naar de beste behandeling voor u vloer? Wij denken graag met u mee! Vraag vrijblijvend een offerte aan en wij nemen binnen een dag nog contact met u op. Voor vragen of advies staan wij natuurlijk ook voor u klaar.
We zijn te bereiken op telefoonnummer 06 304 122 36 of via de mail info@mmvloeren.nl.
Z
15 JAAR ERVARING
Z
Gratis VLOERINSPECTIE OP LOCATIE
Z
Op korte termijn in te plannen
Z
EIGEN PARKETTEURS IN DIENST
Z
garantie op alle werkzaamheden
Z
erkend en gecertificeerd
Twijfelt u nog ergens over?
Veelgestelde vragen
HOE SNEL kunnen jullie starten met de werkzaamheden?

Onze parketteurs zijn flexibel inzetbaar. Vul het aanvraagformulier in, zodat wij zo snel mogelijk de planning met u kunnen bespreken. 

Hoelang duurt het schuren en lakken van mijn parketvloer?

De duur van het schuren en lakken van uw parketvloer is afhankelijk van het aantal vierkante meters. Over het algemeen kunnen we minimaal 50 meter op een dag schuren. Voor u en onze planning houden we meestal rekening met een extra uitloopdag. Zo komen we beide niet voor verassingen te staan.

Werkschema Lak

Dag 1: schuren + 1e lak laag.
Dag 2: 2e en 3e laklaag.
Dag 3: 08.00 uur laklagen zijn droog.

Wij werken altijd volgens afspraak.
In goed overleg met u, stellen wij dan een gedetailleerde planning op zodat u precies weet waar u aan toe bent en van ons kunt verwachten. 

Hoelang mogen wij niet lopen op een vloer welke net behandeld is met lak?

De dag nadat wij klaar zijn met onze werkzaamheden kunt u 24 uur niet op de vloer lopen. Het droogproces van een gelakte vloer is 24 uur waarna de vloer licht belastbaar is met sokken. Na 48 uur kunt u de vloer weer volledig belasten. De lak is volledig uitgehard na 10 a 14 dagen. Let daarom op met vloeistoffen de eerste 14 dagen.

Wij raden u wel aan om zo lang mogelijk te wachten met het terug plaatsen van uw meubels. Wanneer de meubels z.s.m. terug geplaatst dienen te worden dan zou u het beste uw niet-schuivende meubels als eerst kunnen terugplaatsen, denk hierbij bijvoorbeeld aan een: bankstel, eettafel en kast. Let hierbij wel op dat u gebruik maakt van viltjes tijdens het terugplaatsen van de meubels en probeer hierbij de meubels niet over de vloer te schuiven maar op de juiste plek te tillen.

Call Now ButtonScroll Up